duminică, 31 ianuarie 2016

Cum sa ne alegem firul textil

In alegerea firului de pescuit trebuie sa tinem cont in primul rand unde urmeaza sa pescuim, la ce anume vom pescui, ce tip de montura vom folosi si nu in ultimul rand, structura locului unde vom pescui. Pescuitul cu fire textile prezinta foarte multe avantaje dar si mici dezavantaje.
Daca ne gandim la maleabilitatea, camuflarea dar si la rezistenta firului textil, putem spune ca acesta se aseaza mai bine pe locul de pescuit cu mentiunea ca momeala poate fi mai usor de aspirat, dar totodata usor de scuipat de catre crap. 
Factorii care determina constructia unui fir de textil de calitate, si aici am enumera rezistenta la abraziune, rezistenta la nod, camuflare, memorie scazuta, determina construirea fireleor textile pe mai multe grosimi. 
Daca alegem sa pescuim intr-o zona cu multe agataturi, curent mare, scoici, este de dorit achizitionarea unor fire mai groase cu buna rezistenta la abraziune si la nod. 
Pentru o mai buna realizare a monturilor se recomanda niste fire cu mai mare capacitate de maleabilitate.
Firele cu memorie scazuta,  in urma unui dril cu un peste mai mare, dupa ce am scos pestele din apa, ii permit firului sa-si revina foarte rapid la forma initiala.
In concluzie, ca sa ne alegem firul textil corect, trebuie sa stim inainte la ce tip de pescuit il vom folosi, in ce locuri si ce monturi dorim sa realizam cu el.


0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate