luni, 8 februarie 2016

Ce trebuie sa stiu daca vreau sa-mi cumpar o barca cu motor

Pe forumurile si site-urile de pescuit vad din ce in ce mai multi pescari interesati de achizitionarea unei barci cu motor, dar care nu stiu ce anume implica acest lucru.
Nimic mai simplu.
Din punct de vedere al locului si modului de abordare al pescuitului, avem doua optiuni, si anume pescuitul pe ape curgatoare si pescuitul in balti si incinte. 
Daca suntem un pescar caruia ii place foarte mult spinningul si alege ca si locuri de pescuit baltile si incintele private, cel mai des folosite sunt barcile gonflabile.
Disponibile in dimensiuni de la 2 pana la 4m, acestea sunt foarte usor de folosit si  putem sa le dotam atat cu motoare electrice cat si cu motoare termice. In functie de numarul de persoane care vor pescui din barca, acestea se gasesc in variante de putere de la 20 la 50-60 livre.
Adica, cu cat greutatea este mai mare in barca, avem nevoie de un motor electric mai puternic. Daca optam pentru un motor termic, gasim variante de la 2,5 hp pana la 5 hp, caz in care nu avem nevoie de permis.
Pentru cei care au permis si vor mai multa putere, vor putea sa-si instaleze pe o barca gonflabila de 3.30m un motor de pana la 10 hp. 
Daca esti genul de pescar pentru care singurul loc in care concepi sa pescuiesti este Dunarea sau Delta Dunarii, atunci trebuie sa faci alegerea din mai multe variante, si anume buget sau stil de pescuit. Cand ma refer la stil de pescuit, ma gandesc daca vrei sa pescuiesti la crap, in butuci, sau esti un pescar de spinning si singura obsesie este cum sa te pozitionezi mai aproape de locul cu salai . 
Sa presupunem ca ai un buget limitat, nu ai permis, ce optiuni ai avea? Si daca crapul nu-ti da pace nici noaptea in somn sau daca salaul este pasiunea vietii tale, poti opta pentru o gonflabila de 2.5-3.30m pe care sa o dotezi cu un motor termic de pana la 5hp…atat iti da voie legea fara a avea probleme.
Daca faci parte din categoria romanilor fericiti care isi pot permite o barca de fibra sau de aluminiu si ai permis, limita este impusa de buget si de imaginatia fiecaruia.
Sunt atatea variante, atat pentru barci cat si pentru motoare. 
Pentru barci, de la ce lungime-in principiu, cam de la 4m, iar in ceea ce priveste motorul, in functie de greutatea barcii, la cate persoane, putem sa optam pentru motoare incepand cu 20hp si…limita e data de portofelul fiecaruia.


Un motor de 20 hp poate glisa cu o greutate de pana la 400kg,  calculul se face in felul urmator: la 1 hp avem 20kg pentru a glisa. Daca tinem cont de toate acestea, ne va fi mult mai usor cand va trebui sa ne cumparam barca visurilor.

0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate