miercuri, 17 februarie 2016

Crapul prefera porumbul in tuica

Acum mai bine de doi ani am citit pe internet despre aceasta momeala minune si tot atunci m-am hotarat sa incerc sa-mi fac si eu un borcan si sa vad daca functioneaza.
Am luat cam 300g porumb boabe din rezerva mea de porumb uscat cu care dadeam pe fir de par sau momeam vadul, si dupa ce l-am spalat bine, am ales din el boabele mai mari, mai rotunde apoi le-am introdus intr-un borcan de 800g dupa care am acoperit boabele cu tuica de casa, am pus capac si le-am lasat cam 2 luni la macerat.


                                                                                                                          Prima partida de pescuit la care le-am folosit a fost undeva prin iunie, la Dunare bineinteles. 
Am aruncat in apa cam 3 kg de porumb uscat, lasat la inmuiat in apa cu o zi inainte. Rezultatele au aparut imediat. Din patru lansete cu care dadeam la crap, doua erau pe porumb cu tuica. Trasaturile erau violente .
Monstrul era acolo
Porumbul il puneam pe montura fir de par cu plumb culisant.  Avand in vedere ca noul sezon de pescuit ne bate la usa (uitati-va ce temperaturi sunt afara!), zilele acestea o sa ma apuc sa-mi pregatesc lansetele pentru o iesire la crap la Oltenita, care s-ar putea sa fie chiar la sfarsitul saptamanii.
Cu siguranta o sa pregatesc o undita cu care voi da la porumb cu tuica.
Voi ce parere aveti de aceasta momeala?

0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate