sâmbătă, 27 februarie 2016

Cum sa faci o mamaliga pentru Dunare. Reteta simpla pentru pescuitul la patratica.


Satul sa tot cumpar mamaliga pentru patratica din magazinele de pescuit, pentru ca ba era prea moale, ba nu se lega si cand o taiam cubulete se faramita, am reusit dupa cateva incarcari nereusite sa imi fac propria reteta dupa care fac mamaliga. Se stie ca in pescuitul crapului la Dunare mamaliga trebuie sa fie foarte fina si destul de tare ca sa stea cat mai mult timp in carlig.
PESCAR DIN BARCA
Malaiul pe care il folosesc il cumpar de la piata, pentru ca cel  grisat de la magazine nu se leaga asa de bine. Din cauza ca nu sunt adeptul cantitatilor exacte, nu va voi incarca cu gramaje si litraje, cantitatea de mamaliga si de apa pe care o vom folosi o vom alege in functie de cata mamaliga vom avea nevoie. Daca pescuim pe parcursul mai multor zile vom face mai multa, iar daca vom pescui o zi, evident ca vom face mai putina.
Va invit sa parcurgem impreuna cele cateva etape pentru o mamaliga de patratica cu  care cu siguranta vom prinde mustaciosii dar si rudele lor mai mici, carasii
.
1. Cernem bine malaiul printr-o sita foarte fina, astfel incat sa se aleaga bine cojile din bobul de porumb si alte impuritati. Scoatem o bere de la frigider pe care o turnam intr-un pahar pe care-l bem pana la operatiunea urmatoare.

2. Punem o oala sau un ceaun cu apa la fiert, astfel incat sa avem doua parti apa si o parte malai. Apoi asteptam sa fiarba bine apa, dupa care adaugam malaiul pe care il vom lasa la fiert la foc mic intr-o gramajoara. 
Din cand in cand verificam sa nu se prinda malaiul de fundul ceaunului, miscandu-l usor. O sa-l lasam la fiert pana cand apa va fi curata, nemaivand spuma acea galbena de la inceput. 
Dupa ce a fiert bine, scurgem apa, pastrand circa 100 g din apa fiarta intr-un recipient, in cazul in care avem nevoie sa mai amestecam compozitia. Asta decidem in functie de cat de tare vrem sa ne iasa mamaliga. Cu calm, ne mai punem inca un pahar din berea ramasa si ne apucam de etapa urmatoare.

3. Cu o lingura de lemn sau facalet, incepem sa amestecam bine compozitia pana cand se va face o pasta omogena pe care o vom scoate din ceaun. O lasam sa se raceasca pana la temperatura la putem sa o framantam bine cu mana pana cand ajunge la o textura asemanatoare plastilinei, dupa care savuram in tihna paharul de bere, pastrand sticla pentru ultima operatiune.


4. Intindem compozitia cu sticla goala de bere pana la grosimea la care vrem sa facem patraticile de mamaliga, undeva la 1,5-2 cm, dupa care taiem cubuletele pe care le vom pune intr-o cutie de plastic cu malai in ea sa nu se lipeasca intre ele.
De obicei, dupa ce am scurs apa din ceaun, pun si niste sofran si adaug pentru miros, in functie de anotimp, praf de usturoi, vanilie, miere etc. Cu aceasta bunatate de mamaliga ma duc si-i ofer crapului felul intai si felul doi, pentru desert pastrandu-i intotdeauna celebrul porumb in tuica. Incercati si voi aceasta reteta simpla care functioneaza de fiecare data si cand veti prinde monstrul, trimiteti-mi poze sa le public in site sa se bucure si altii de reusitele voastre.
                        
Trimiteți un comentariu

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate