marți, 23 februarie 2016

In cautarea crapului



Tinand cont de timpul frumos de afara, pur si simplu nu am putut rezista tentatiei de a face un prim pescuit din barca, primul din acest an. Pestele tinta: crapul!

Inarmati cu mamaligi, ceva viermi si rame...si niste porumb in tuica, la sapte dimineata eram deja la rampa la Oltenita gata de inceperea activitatii.  Soarele din belsug de la prima ora  anunta o zi superba, chiar daca adia un vanticel de sfarsit de februarie.
Cota de +4m si temperatura de 6 grade a apei ne-au adus repede cu picioarele pe pamant. 
Am cautat cu marea atentie pe sonar sa vedem unde este localizat pestele si totodata sa vedem unde putem sa ne ancoram in speranta unei trasaturi.
Din pacate apa crescuta ne-a facut destule probleme, in sensul ca veneau crengi, copaci si multa mizerie, fortandu-ne sa schimbam de cateva ori locul de pescuit. Pe la ora doua amicul Mihai a avut o trasatura puternica, la viermi, soldata cu o ruptura la fel de puternica. Pescuia cu fir de  0.25mm! 
Ziua superba, intalnirea cu Dunarea si peisajele de acolo ne-au facut sa uitam repede de micile probleme intalnite pe parcurs. 
Au trecut si baietii de la Politia de Frontiera intr-o scurta vizita de curtoazie care s-a lasat cu o prezentare amanuntita a documentelor.

Urmatoarea partida o sa fie cand o sa se incalzeasca apa sa aiba cel putin 10-12 grade. Pana atunci mai facem o montura, mai turnam un plumb si asteptam cu calm venirea primaverii, care se pare ca este mai aproape decat am crezut!






0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate