joi, 18 februarie 2016

Rapitorii poftesc la gliderele handmade romanesti

Pescuitul pe ape naturale la rapitori este de departe preferatul multora dintre noi, dar in acelasi timp este stilul care ne lasa de cele mai multe ori cutia de naluci pe zero din pricina agataturilor.

Presupun ca fiecare aveti in trusa de pescuit 1001 de naluci care mai de care mai sofisticate, mai colorate si mai scumpe! Avem cu totii in trusa cel putin doua sau mai multe nume de naluci facute de producatori straini pe care daca le agatam se lasa cu stari de vertij si cresteri de tensiune. 

Acum cativa ani am facut “greseala capitala” de a lua si nevasta la targul de pescuit…mi-au trebuit luni de zile sa-i explic de ce costa 3 pestisori de plastic cat o pereche de pantofi! Anul trecut a fost anul cand m-am decis sa incerc si altceva: am lasat nevasta acasa si m-am hotarat sa probez ceva autohton, ceva care mi s-a parut ca arata la fel de bine ca si cele straine, dar erau sub pretul acestora, si in plus erau handmade. Mi-am achizitionat niste glidere K100 pe care le-am gasit in varianta Biban, FireTiger, Natural si HotTiger, produse de catre GV LURES
K100 Biban,10cm, floating, 32g
De obicei deschiderea sezonului de pescuit o fac la rapitor, stiuca sau salau, inca din prima luna a anului. Asa s-a intamplat si anul trecut, cand am fost pe Valea Oltului, unde sunt la o aruncatura de lanseta de unele dintre cele mai pitoresti locuri de pescuit. 
K100 Fire Tiger,10cm, floating, 32g
Ajuns la locul faptei, abia asteptam sa vad cum e cu noile achizitii de la GV LURES. Inca de la primele lansari mi-am dat seama ca sunt mai usoare si mai lejer de controlat decat varianta lor de la producatorul cu nume de peste pe care le aveam in trusa. 
K100 Natural, 10cm, floating, 32g

In fata mea la vreo 20m era o insulita de pietris iesita din apa, unde de obicei dupa ora 10 cand iesea bine soarele, veneau si cumetrele la masa. A doua lansare a fost din cadere pe movilita de pietre din mijlocul baltii! Perfect, imi zic, am facut doua aruncari si am si spart voblerul! Cand am recuperat am avut o surpriza placuta: nu numai ca voblerului nu-i cazuse vopseaua, dar nici nu se sparsese
K100 Hot Tiger, 10cm, floating, 32g
Am mai si agatat de cateva ori in niste crengi scufundate si am tras la greu sa recuperez voblerul, dar ancorele japoneze DAICHI au ramas neschimbate dupa recuperare. Apoi m-am hotarat sa „plimb cainele” sa vad cum se misca. 3-4 recuperari usoare cu pauza de 1-2 secunde intre ele si atacul a venit de jos, violent! Faptasul, un frumos salau deranjat din programul de dimineata de un K100 Firetiger, s-a lasat pozat dupa cateva intoarceri spectaculoase. 

In concluzie, uite ca se poate si in varianta autohtona! Fiecare dintre noi știe măcar 1-2 producatori de naluci care fac ceva tare, smart, sau pur și simplu bun, poate o mică firmă, cu o idee deșteaptă în spate, nu contează. Sunt multe astfel de povești, însă foarte puțini pescari știu de ele. Inițiativele sunt fie mici, fie la început de drum, așa că nu au intrat pe piata principala a nalucilor. 

Nalucile GV LURES le puteti gasi in mai multe magazine, preturile sunt relativ asemanatoare, insa daca alegeti varianta online,  la PROANGLER veti avea parte de cele mai profi sfaturi. Descoperiti aceste naluci, testati-le, ca impreuna sa le facem cunoscute.

0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate