joi, 25 februarie 2016

Top 3 monturi prinzatoare la crap pe Dunare

Dupa cum bine stiti, pescuitul crapului la Dunare este diferit de cel de pe balti si incinte. La Dunare crapul are propriile reguli pe care daca nu le respectam, riscam sa transformam pescuitul in excursie pe malul apei. 
Pescuitul la crap pe o apa curgatoare cum este Dunarea se face cat mai simplu cu putinta, tinand cont de faptul ca aici mustaciosului ii place sa stea in zonele cu butuci sau la praguri. 
Cu cat montura este mai simpla cu atat este mai usor de folosit si mai greu de agatat...si nu in ultimul rand mai putin costisitoare.
Am facut mai jos un top al monturilor prinzatoare la crap pe Dunare, cu care eu am prins cel mai bine. 

1.Montura cu plumb culisant.


Aceasta este cel mai des folosita si cea mai recomandata montura la Dunare. 
Fie ca pescuim la patratica de mamaliga sau pe fir de par, aceasta montura o sa va dea cele mai bune rezultate tocmai prin simplitatea si  usurinta de a o face in cazul in care ati agatat si nu aveti una deja facuta de acasa. 
Lungimea forfacului variaza intre 10-15 si 20 cm, in functie de cat de puternic este curentul apei in locul unde pescuiti. 
Gramajul plumbului variaza intre 40-80 grame cand dati din barca in locuri cu curent slab, la 120-200 g cand pescuiti de pe mal in curent mai puternic.
2.Montura cu plumb pierdut
Este o montura pe care am vazut-o la mai multi pescari care pescuiau din barca in agatatura. 
Usor de  facut, aceasta  montura va va  ajuta in momentul in care pescuiti in  agatatura, plumbul  agatat se elibereaza in momentul in care pestele se zbate putin, eliberandu-se cu restul monturii. Pierdeti plumbul dar ramaneti cu pestele! 
Da rezultate bune atat la patratica de mamaliga, cat si la porumb pe fir de par. Gramajul il veti stabili dumneavoastra in functie de curentul apei. 
Lungimea forfacului variaza intre 20 si 30cm, in functie de cat de puternic este curentul apei in locul unde pescuiti.3.Montura cu cosulet inlineAcest tip de montura a fost conceput initial pentru pescuitul la feeder pe balti, dar a fost repede adoptata si in pescuitul crapului la Dunare pentru ca este o montura care functioneaza bine si aici. Poate fi folosita cu cosuletul fix, ca in imagine, dar si cu cosulet culisant caruia ii putem atasa un stopper deasupra la circa 30-45cm pentru autointeparea pestelui. 
Ca sa fiu sincer,  eu am avut rezultate foarte bune in locuri unde curentul apei era mai lin, mai ales pe canalele din Delta Dunarii.
Pescuitul crapului la Dunare presupune o buna cunoastere a locurilor, o buna intelegere a modului de hranire, si nu in ultimul rand, trebuie sa tinem cont si de cum facem monturile cu care pescuim.


0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate