miercuri, 30 martie 2016

Ghidul căutătorului locurilor de pescuit

Aproape că nu trece o zi să fără să nu văd vreo postare cu pești prinși pe Dunăre sau alte ape sălbatice și care să nu aibă cel putin trei commenturi despre locul unde au fost capturați. În principiu, cei care le pun sunt oameni care s-au săturat de pescuitul pe bălțile particulare, si care încet-încet descoperă frumusețea pescuitului liber, în ape sălbatice, dar se lovesc cu toții de aceeași problemă: necunoașterea locurilor de pescuit.

Nu vreau să fac referire aici la cei care urmăresc postările pe net ca apoi să meargă să pună setci
sau să curenteze!
Pe acești indivizi sperăm ca intr-o bună zi să nu-i mai găsim pe locurile de pescuit.
Dacă nu mai sunt locuri libere în pușcării, măcar să-i vedem făcând curat pe stradă sau in parcuri - munca în folosul comunității ar fi o soluție!


Mulți dintre noi aleg să le răspundă  celor care întreabă unde sunt făcute pozele, de multe ori amabilitatea învingând reținerea de a face cunoscute unele locuri de pescuit. 
Sunt și pescari care preferă să-i trimită la plimbare pe necunoscători cu motivarea că văd și braconierii postarea.
Părerea mea e că dacă v-ati hotărât să faceți acest pas spre liberul acces al locurilor sălbatice, ar fi bine să puneți rabdarea la bătaie și să începeți să studiați Google Maps-ul cu mai multă încredere, să căutați drumuri de acces la apă, apoi să întrebați dacă mai sunt practicabile. Unele drumuri de acces către locurile de pescuit la Dunăre sunt accesibile când nu plouă, altele sunt accesibile tot timpul anului. Numai plimbându-vă si cercetând veți descoperi locurile de pescuit. 


Trebuie să căutați locuri unde sunt copaci cazuți, cu crengi multe în apă, aici vor fi scoici prinse de ele și locul preferat al crapului. Odată ajunși pe un loc de pescuit, începeți și sondați apa în căutarea pragurilor. 
Locurile care țin cel mai mult pește sunt locurile cu multe praguri. Când vedeți  o postare  cu o captură, încercați să vă uitați și ce se află în spatele eroului principal din poză - copaci căzuți, butuci, întinsură - aceste detalii s-ar putea să vă ajute să înțelegeți mai bine unde manancă peștele fără să cereți alte detalii de la autor. 


Pescuitul este mai frumos atunci când îl descoperim singuri, pas cu pas, cu bune și cu rele. La Dunăre partea frumoasă este și că, de cele mai multe ori, trebuie să cauți mereu peștele care se mișcă și își schimbă locația în funcție de temperatura apei, cote, presiune atmosferică. 
Așadar, dacă nu veți primi răspunsuri la întrebările voastre, nu disperați, studiați hărțile, umblați mai mult pe malul apei, uitați-vă la poze încercând să înțelegeți topografia locului mai mult decât locația în sine și veți vedea că nici rezultatele nu vor întârzia să apară. 
Pescuitul este frumos și prin natura locurilor pe unde ne poartă, nu numai pentru plăcerea unei poze reușite cu captura!


0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate