joi, 3 martie 2016

Pescuit la Barilla 47, reteta mea castigatoare

Pescuitul cu paste Barilla 47 la Dunare l-am inceput in urma cu ceva timp, cand inca nu descoperisem barca cu motor. Am incercat in ziua aceea toate momelile din traista, dar rezultatele erau foarte slabe. In schimb, langa mine erau doi pescari care scoteau peste dupa peste, ba mai aveau si rupturi. M-am dat mai aproape de ei si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca aveau ceva galben in carlig...paste Barilla nr. 47.


Adevarul ca a trebuit sa mai astept ceva timp pana am facut rost de ele, dar odata avute, nu mi-au mai lipsit din trusa de momeli la pescuit.
Reteta dupa care le prepar este foarte simpla si nu ia prea mult timp. Acum doi ani am avut cele mai bune rezultate la pescuit cu Barilla la Dunare. 
Caras mare, platica mare si mai tarziu, toamna si niste ciortani frumosi, dar si cateva rupturi.


Anul trecut, dupa cum stiti, a fost un an bun pentru pescuit la Dunare, cotele fiind stabile incepand cu luna iunie si pana tarziu in decembrie. Din pacate nu a fost un an bun de pescuit la barille. Am incercat cu rezultate slabe de cateva ori, apoi m-am lasat pagubas. Insa anul acesta, avand in vedere ca se apropie un weekend cu soare si apa de 8 grade, o sa pregatesc o cutie cu barille, si cine stie, poate va fi anul lor.


Cum spuneam, pregatirea lor nu ar trebui sa va ia mai mult de un sfert de ora. Puneti o oala cu aproximativ 1l de apa la fiert, apoi, dupa ce apa a inceput sa fiarba, puneti si pastele. Avand in vedere ca in aceasta perioada apele sunt destul de tulburi, vom pune in apa care fierbe si un varf de cutit de sofran...pestii vor vedea mai bine culoarea galbena.
Timpul de fierbere este fix 5 minute!


Dupa ce au fiert, le scoatem intr-o sita cu ochiuri mici si le dam sub un jet de apa rece, apoi le lasam sa se scurga bine.
Ca arome puteti sa folositi aditiv scopex, caramel sau alte arome. Pentru mine aroma castigatoare in aceasta perioada a fost usturoiul, praf la pungute sau natural, cativa catei pisati,  iar ca si ingredient surpriza, cand fierbe apa, puneti aproximativ o lingurita de sare.



Cu siguranta va functiona mai bine.... iar daca i se va face sete are de unde sa bea apa! In cutiuta in care le veti pastra, ca sa nu se lipeasca intre ele, veti pune fie niste malai, fie niste pesmet. In carlig se pun 2 sau 3 bucati, in functie de cum se hraneste pestele.






Trimiteți un comentariu

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate