marți, 22 martie 2016

Top 5 mulinete ieftine pentru pescuitul la Dunăre

Abordarea pescuitului la stationar pe Dunăre se face puțin diferit față de cum pescuim pe bălți, lacuri sau incinte. Chiar dacă pescuim la crap, somn, caras, plătică, șalău, avem nevoie de un echipament solid, robust cu care să putem sa facem față atât curentului puternic și agățăturilor, cât si în lupta cu peștii care sunt crescuți în firul apei, unde curentul  îi face mult mai puternici comparativ cu cei din lacuri și bălți.

Nu toți pescarii care pescuiesc pe Dunăre își permit echipamente scumpe care să le permita să facă față provocărilor de pe malul apei, dar vă voi prezenta câteva variante de mulinete foarte bune, cu care putem pescui la crap, șalău sau somn și care au un preț de achizitie care  nu ne face găuri negre în buzunare.

 Mulinetele cu care eu pescuiesc la Dunare, sunt niște mulinete puternice, de mărimi diferite, de la 5000 la 8000 , care au baitrunner pentru o buna lansare din barcă in curent. Ideea este că nu vreau să fac reclamă firmelor producătoare sau magazinelor care le comercializează, doresc doar să prezint câteva mulinete la care raportul calitate/preț este unul corect și pe care vi le recomand în pescuitul la Dunăre.

1.       Mulineta Daiwa Sweepfire 5000BR.  Rulmenti: 1+1,  frana micrometrica, din aliaj compozit, recuperare fir: 99 cm, raport recuperare: 4,6:1, greutate: 670g...Pret 205 lei
2.       Mulineta Okuma Longbow Baitfeeder 670.  5+1 rulmenti,capacitate fir: 0,70mm/100m, raport de recuperare 4.5:1, frana sistemului feeder microreglabila,tambur de aluminiu. Pret 240 lei


3.       Mulineta D.A.M. Quick HRX 650 FS.  Mulineta DAM Quick HRX 650, are la baza celebra mulineta Quick HPN (High Performane Nitrate), fiind recunoscuta ca o mulineta robusta destinata pescuitului la crap. HRX 665 se prezinta cu 5 rulmenti in angrenaj si un rulment antirevers (infinit), corp de grafit ABS, rotor echilibrat electronic Anti-Vibe-Sistem, manivela de forta si sistem Baitrunner. Quick HRX 650 reprezinta intruchiparea tehnologiei germane in ceea ce priveste pescuitul la crap. Pe langa pescuitul la crap, mulineta se preteaza si la pescuitul somnului, pestilor pasnici, partidelor de pescuit prelungite, unde mulineta isi va demonstra fiabilitatea si anduranta. Pret 265 lei.

4.       Mulineta Jaxon Roxan 750. O mulineta puternica, "extra large", conceputa pentru a face fata oricarei situatii, indiferent cat de mare e incarcarea sau cat de mare ar fi pestele. Pescarii specializati pe crap sau somn o vor gasi extrem de atractiva. 6 rulmenti si surub fara sfarsit pentru asezarea firului, capacitate fir: 0,40mm/320m, raport de recuperare - 4.8:1 , tambur long cast de aluminiu, tambur de rezerva de grafit, total balance system. Pret 280 lei.

5.       Mulineta Colmic Revel XS8000G. Mulineta Colmic Revel XS8000G este o mulineta tipica de surf casting, potrivita pescuitului la crap sau alti pesti de talie mare cu tambur de tip long cast. Corp din grafit, cu frana frontala multidisc, maner din aluminiu cu power grip,7+1 rulmenti,tambur de rzerva din grafit, pinion central din bronz,raport de recuperare 4,9 / 1, capacitate 0,35/370m, greutate: 562gr. Pret 228 lei.


    
0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate