marți, 12 aprilie 2016

Gunoaiele sufocă Valea Oltului

România este o țară frumoasă. Are câmpii, dealuri si munți la poalele cărora curg râuri cu ape cristaline. Cam așa am învățat la școală. De fapt lucrurile stau altfel. Cam 40% din populația sa trăiește la țară. 72% din acești oameni au buda în fundul grădinii. 

Apele menajere din jumătate de țară se varsă în râurile patriei, iar efectul se simte cu nasul, se vede cu ochiul liber și se găsește în statistici: 25% din bolile hepatice și gastro-intestinale sunt puse pe seama apei - pe care românul și-o infestează singur! Ieri a fost cod portocaliu de inundații în mai multe zone din țară, făcând să crească foarte mult unele râuri. Aceste fotografii au fost făcute astăzi în barajul de la Robești, județul Vâlcea.


Administrativ, satul Robești aparține de comuna Câineni, comună care se află la 7 km amonte pe malul Oltului. Anul trecut am făcut aceste poze undeva la ieșirea din această comună, încercând să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea cu deșeuri din zonă.Se pare că primăria din zonă preferă să plătească amenzi la Garda de Mediu în loc să ia măsuri împotriva celor care aruncă gunoaiele pe malul Oltului, iar cand apa crește, rezultatul este cel din imagine.


Astăzi am facut o sesizare la Garda Nationala de Mediu Judetul Vâlcea, în spearanța că lucrurile se vor rezolva. Avem o țară frumoasă, păcat că  se sufocă sub tone de gunoaie! 
Astăzi 12 04 2016 am facut o sesizare către Garda Natională de Mediu din  județul Vâlcea:


Later edit 13 04 2016

În urma sesizării facute ieri către Garda de Mediu se pare că lucrurile s-au pus în mișcare.
0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate