sâmbătă, 9 aprilie 2016

Pescuitul si timpul probabil

Unul din aspectele cele mai importante în pregătirea unei partide de pescuit o constituie urmărirea buletinului meteo. Înainte cu câteva zile de a pleca la pescuit, apoi cu o zi înainte de a pleca, consult mai multe site-uri meteo, pentru că timpul, oricât de bine este anticipat de tehnica modernă, ramâne de cele mai multe ori probabil.

Nu este nimic mai neplăcut atunci când suntem pe baltă, pregătiți pentru o zi însorită, decât să ne prindă codul galben de ploi. Bine, ca pescari versați ce ne pretindem, suntem oricând pregatiți să facem față provocării ce cade din cer, însă este de preferat să știm dinainte la ce să ne așteptăm. 
Din multitudinea de oferte în ceea ce privește site-urile meteo, eu le urmăresc cu precădere pe acestea:

1. Sat 24 
Acesta are 5 ferestre în ecranul din dreapta sus:
sun&clouds, ne prezintă în timp real cât este de înnorat;
- rain care ne arată în format video cum se deplasează ploaia;
- KM care prezintă furtunile;
- forecast, această fereastră este cea mai imporatntă pentru că ne prezintă 100% exact previziunile pe    5 zile, din 3 în 3 ore. Dând clic pe imagine de mai multe ori, ne apare zona România, unde vom  vedea din 3 în 3 ore cum se deplasează ploaia.
- video ne prezintă cum se deplasează formațiunile noroase în ultimele 3 ore.
Acest site nu m-a păcălit niciodată în ceea ce privește previziunile timpului.

2. Meteoblue. Pe acesta l-am descoperit de vreo 2 ani și îi urmăresc previziunile când vreau să știu previziunea meteo pe o perioadă mai mare de 3 zile. 
Exact și foarte explicit, are în configurația sa date despre ploaie, nori, presiune atmosferică, temperatură, precipitații și probabilitate precipitații. 
Nu trebuie decât să scrolați în jos și veți descoperi  toate informațiile de care aveți nevoie.


3. Romania WeatherBriefing. Am descoperit acest site de vreo lună și de atunci îl consult înaintea fiecărei partide de pescuit.
Foarte exact și ușor de folosit. Are butoane de zoom(+,  - ) care ne ajută să observăm de aproape zona dorită, iar în dreapta jos a imaginii are 3 căsuțe:

- TIME (din 3 în 3 ore pentru mai mult de 4 zile);

- OVERLAY (cu vânt, rafale vânt, nori și vânt, zăpadă, presiune, umiditate). Pentru aflarea prognozei pe o anumită zonă are un punct pe care îl putem mișca cu clic stânga unde dorim. Pentru vânt, în partea dreaptă jos avem o scală în: metri/secundă, metri/oră și km/oră.

- ALTITUDE vom lăsa la SURFACE.

Pentru aflarea informațiilor necesare înaintea unor partide de pescuit, folosesc datele combinate din aceste 3 site-uri și n-am fost surprins niciodată de timpul...care totusi este destul de probabil, dar previzibil, dacă-l studiem puțin. Fire întinse și cât mai puțin vânt în plete și ploi neanunțate!0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate