marți, 3 mai 2016

Porumbul fermentat – preparare și momire

Mult a fost, puțin a mai rămas din perioada de prohibiție din acest sezon. Trece întotdeauna foarte greu timpul cînd nu putem să mergem la pescuit, și dacă tot avem mai mult timp liber la dispoziție, putem să ne mai uităm ce ne mai lipsește din trusa de pescuit, mai legăm o montură sau ne preparăm momeala pentru partidele următoare.


De cele mai multe ori când merg la pescuit de crap pe Dunăre, obligatoriu îmi iau cu mine o găletușă de 5 sau 10l cu porumb fermentat  în funcție de câte zile urmează să pescuiesc – pe care urmează s-o împrăștii în mai multe locuri. 
Prepararea porumbului o fac în modul cel mai simplu cu putință, fiind de părere că la Dunăre lucrurile făcute simplu dau de cele mai multe ori rezultate. 
Fierb aproximativ 30 de minute cantitatea de porumb pe care urmează s-o pun la fermentare, suficient cât să crape puțin boaba porumbului, apoi pun boabele în butoiaș. Le acopăr complet cu apă, adaug cam 1 kilogram de zahăr, iar la final cam 2l de bere. Nu uitați să strângeți bine capacul la butoi! Având în vedere că temperaturile de afară ne permit, butoiașul îl țin pe balcon la soare pentru o mai bună fermentare, iar când mă duc la pescuit îmi scot într-o găleată cantitatea dorită de momeală. 

Momitul locurilor unde urmează să pescuiesc îl fac întodeauna înaintea începerii partidei de pescuit, calculîndu-mi cantitatea ce urmează s-o arunc în funcție de loc și de curentul apei. 
Întotdeauna îmi mai opresc o jumatate de kilogram de boabe pentru a mai arunca câte o mînă în locurile unde am trăsături mai multe, pentru menținerea peștelui pe vad.0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate