duminică, 1 ianuarie 2017

Cu cine pescuim in 2017La multi ani si bine v-am gasit in prima zi a noului an, dragi pescari!
Anul debuteaza pentru pescarul roman cu aceleasi intrebari in ceea ce priveste legislatia pe care trebuie sa o respectam.
Cum vom pescui in acest an, si aici nu ma refer in ce fel, ci anume, ce surprize ne mai rezerva guvernantii ultimului val din politica romaneasca?

In ultimul comunicat al forului care da ora exacta in ceea ce priveste legislatia in materie de pescuit, ANPA ne anunta ca:
Conform prevederilor art. 23, alin.(1) din  Ordonanţa de Urgenţă nr. 85/23.11.2016, pentru modificarea şi  completarea  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura:
"Pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se practică în baza unui permis de pescuit emis de către beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ."
Până la încheierea contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ, pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se va desfășura de către persoanele fizice pe baza permiselor de pescuit  care au fost eliberate de către ANPA sau de asociațiile de pescari legal constituite aflate în evidența MADR-ANPA, după caz, cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.
Menționăm că documentele reprezentate de:
– chitanță de 30 lei/10 lei, după caz, emisă de Trezorerie pe numele beneficiarului
– talon de pensie
– certificat de handicap
– adeverință de elev/student
vor fi vizate prin  semnătură și ștampilă de către asociațiile de pescari legal constituite care desfășoară activități de pescuit în scop recreativ.

In acest moment suntem circa 3 milioane de pescari platitori de taxe si cam tot atatia nestiutori in ceea ce va urma.
S-a promis anularea taxei ANPA, cea de 30 lei...deocamdata habemus primus ministrus!
Asteptam sa vedem ce urmeaza. Viteza cu care se pun in miscare lucrurile in tara noastra este data de binecunoscuta dorinta de lucru a alesilor poporului inmultita cu priceperea lor, impartita la numarul de ore petrecute in plen.
Rezultatul se calculeaza in ani lumina de rabdare.
In concluzie, ei cu promisul, noi cu rabdarea!
Pana cand vom afla in ce directie se vor misca lucrurile in domeniul pescuitului, ceea ce cunoastem pana acum ar fi ca daca vrem sa pescuim avem de platit o taxa unei asociatii de pescuit.
O sa mai dureze pana cand aceste asociatii de pescari se vor lamuri cum sta treaba cu aceasta noua legislatie ca sa inchirieze luciul de apa unde ne vom bucura de memorabile partide de pescuit, fara braconieri, cu mult-mult peste si infinita liniste si pace.
Cum spuneam, suntem multi pescari, dar avem si multe asociatii de pescuit unde sa ne inscriem.
Aveti AICI lista cu asociatile de pescari unde va puteti inscrie si sub patronajul carora veti putea pescui.
Fire intinse si multa rabdare, anul 2017 este abia la inceput!
P.S. Pentru cele mai bune preturi la mulinete, bete, fire si tot ce inseamna trusa pescarului, va astept sa vizitati www.proangler.ro!

0 comentarii:

ProAngler

ProAngler
ProAngler

Convertor oz-grame

Convertor metric

Timpul probabil

Cele mai vizualizate

Persoane interesate